Kiša, snijeg i olujni vjetar, a onda preokret: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do nedjelje

U petak pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima

29.11.2023. 07:09
  • Podijeli:
snijeg svicarska facebook-64ed809fa82c5.webp Foto: Facebook

Danas pretežno oblačno vrijeme s padavinama.

Na krajnjem sjeveru, sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovini kiša. U ostatku Bosne i na sjeveru Hercegovine susnježica i snijeg. Poslijepodne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 12°C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C.

U petak pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar umjeren do jak s olujnim udarima južni i jugozapadni. Temperatura zraka između 12 i 18, lokalno u sjevernim područjima Bosne do 20 °C.

U subotu oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovin kiša. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna na sjeveru i sjeverozapadu Bosne od 3 do 8, u ostatku zemlje 12 do 16, na jugu do 20 °C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()