Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Do kraja dana, u većem dijelu zemlje razvedravanje

11.05.2024. 06:59
  • Podijeli:
kiša, jesen, kišobran pixabay-6638ab64e42b3.webp Foto: Pixabay

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini.

Do kraja dana, u većem dijelu zemlje razvedravanje. Dnevna temperatura će biti od 17 do 22, na jugu do 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će u Bosni povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje kod većine ljudi, uz povremene sunčane periode ipak će se ublažiti negativni efekti. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U subotu će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 13, na jugu do 15, dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U nedjelju će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 13, na jugu do 15, dnevna od 20 do 26 stepeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()