Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima?

Tokom noći kiša u većem dijelu naše zemlje, a vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni

13.04.2023. 08:59
  • Podijeli:
gradjani_vrijeme-suncano_sunce-1667221441525.webp Foto: Anadolija

Danas je u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Hercegovini jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak.

Tokom noći kiša u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni.

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari juga.

Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 17 do 23 °C.

U petak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u većem dijelu naše zemlje, a u ostatku dana lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 15 °C.

U subotu nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana su mogući slabi lokalni pljuskovi. U večernjim satima slaba kiša u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 17 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planinana sa slabim snijegom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 13 do 19 °C. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()