Vozači će jedinstvenim tagom plaćati autoput u oba bh. entiteta

Epilog sastanka JP Autocesta FBiH i Autoputeva RS

30.01.2023. 17:18
  • Podijeli:
autoput_ilustracija_foto_AutocesteFBiH-1664454225696.webp Foto: Autoceste FBiH

Epilog prošlosedničnog sastanka predstavnika JP Autocesta FBiH i Autoputeva RS konačno je stigao. Naime, do početka ljeta vozači u Bosni i Hercegovini će jedinstvenim tagom plačati autoput u oba entiteta.

"Postići će se tehnološka interoperabilnost između elektronskih sistema naplate cestarine na području BiH koja sistem naplate cestarine čini efikasnijim, ohrabruje dalje povećanje prihvatanja TAG uređaja na cijelom području BiH, smanjuje vrijeme čekanja na naplati i generalno povećava nivo usluge za korisnika", naveli su iz Autocesta FBiH.

Troškovi za korisnike će ostati isti jer se radi o tagovima istog tipa, samo što će korisnici imati instalirana dva računa na jednom aparatu-tagu gdje će jedan biti namijenjen za registraciju prolaza na dijelu Republike Srpske, a drugi na dijelu Federacije BiH prema čemu će se vršiti automatsko naplaćivanje u korist jednog ili drugog javnog preduzeća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()