Vijeće ministara danas u Mostaru će raspravljati o budžetu za 2024. godinu

Sjednica počinje u 12 sati

04.07.2024. 06:55
  • Podijeli:
savjet_ministara (2)-64130643d09e5.webp Foto: Anadolija

Nacrt zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu na dnevnom je redu današnje sjednice Vijeća ministara BiH, koja će biti održana u Mostaru.

Predlagač Nacrta zakona o budžetu je Ministarstvo finansija i trezora BiH. Na predloženom dnevnom redu je i novi tekst Nacrta zakona o izmjeni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH (VSTV BiH), koji je sačinilo Ministarstvo pravde BiH.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, na dnevnom redu je i prijedlog odluke o uvrštavanju fizičkog lica na listu označenih lica prema kojima će se primjenjivati restriktivne mjere.

Dnevnim redom je predviđeno da ministri razmatraju i prijedlog odluke o osnivanju interresorne radne grupe za praćenje primjene dokumenta "Sigurnosna politika BiH".

Na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova BiH, bit će razmatran i prijedlog odluke o imenovanju kopredsjedavajućeg i članova Zajedničke komisije za praćenje sprovođenja ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o evropskom partnerstvu.

Na dnevnom redu je i analiza trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda BiH sa svijetom za prošlu godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kao i inicijativa za pokretanje procedura za uspostavljanje bilateralne saradnju o vraćanju PDV-a stranim poreskim obveznicima između BiH i drugih zemalja. Početak sjednice zakazan je za 12.00 sati.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()