Veliki posao: Sarajevo dobilo letove za Skandinaviju

Na posljednji natječaj javila se i Air Arabia no njena prijava je bila neblagovremena i nije se razmatrala

26.02.2024. 12:02
  • Podijeli:
aerodrom sarajevo ex yu aviation-64886a56d2044.webp Foto: Ex-Yu Aviation

Aerodrom Sarajevo otvara letove za Oslo i Stockholm. Nakon dva provedena konkursa na koje se nisu javili Norwegian i SAS radi svojih tehničkih problema, aerodrom je bio uporan, pa je otvorio i treći konkurs, a sa ciljem da ipak privuče jednog od ova dva prijevoznika i osigura ekstremno bitne linije za svoju dijasporu i turiste, javlja zamaaero.

Po ovogodišnjem pozivu javio se Norwegian koji će letjeti linije za Oslo i Stockholm. Norwegian je prošle godine letio Oslo sa dva sedmična leta i Stockholm sa jednim sedmičnim letom. Kako će od proljeća Ryanair letjeti za Gothenburg, ostala je samo još jedna rupa koja je nepopunjena, a to su letovi za Copenhagen koji su istinski esencijalni za aerodrom. Sarajevo je jasno naglasilo da će se izuzetno potruditi dobiti i ove letove u 2025. godini.

Na posljednji natječaj javila se i Air Arabia no njena prijava je bila neblagovremena i nije se razmatrala. Sa tri zadnja poziva Sarajevo je dobilo 12 atraktivnih linija: Milano, Gothenburg, London, Memmingen, Charleroi, Solun, Antalyu, Izmir, Atenu, Skopje, Oslo i Stockholm.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()