Vanredno stanje zbog zabilježenog rasta vodostaja Save

Vanredno hidrološko stanje i prognozirano u Obavještenju o prognozi stanja od 9. decembra

11.12.2022. 11:02
  • Podijeli:
poplave_prijedor_rtrs 1-6394d912be564.webp Foto: RTRS

Agencija za vodno područje rijeke Save obavijestila je javnost da se na osnovu analize trenutno zabilježenih vodostaja na hidrološkom monitoring sistemu vodnog područja bilježi vanredno stanje.

Ističu da je vanredno hidrološko stanje i prognozirano u Obavještenju o prognozi vanrednog hidrološkog stanja od 9. decembra.

"Na slivnom području rijeke Une i Sane, na svim hidrološkim stanicama bilježi se porast vodostaja. Dostignuti su nivoi za početak obavještavanja na svim stanicama na slivovima rijeka Une i Sane", naglasili su iz Agencije.

Poručili su i da se zbog prestanka padavina, tokom dana očekuje stagnacija i opadanje vodostaja na svim vodomjernim stanicama.

"Tokom sutrašnjeg dana očekuje se prestanak vanrednog hidrološkog stanja. Na ostalim vodomjernim stanicama na vodnom području rijeke Save u FBiH bilježi se stabilan nivo vodostaja", ističu.

Sugerirano je nadležnim institucijama da prate stanje na terenu i postupaju u skladu sa ovlaštenjima kako bi se provele mjere i aktivnosti zaštite građana i materijalnih dobara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()