U timu princa Villiama i diplomata koji je nekad radio u BiH

Kako se navodi, princ od Velsa je bivšeg diplomatu postavio da bude njegov privatni sekretar u trenutku kada je ponovo preuzeo javne dužnosti

10.02.2024. 19:20
  • Podijeli:
Prince William foto Reuters-648ea0d951d47.webp Foto: Reuters

Princ William od Velsa, koji je preuzeo brojne dužnosti svog oca otkako je dijagnosticifirano da kralj Charles ima rak, pojačao je svoj tim i ubuduće će njegov najbliži saradnik biti jedan bivši diplomata.

Kako se navodi, princ od Velsa je bivšeg diplomatu postavio da bude njegov privatni sekretar u trenutku kada je ponovo preuzeo javne dužnosti.

Ian Patrick, koji je radio za nekadašnjeg lidera liberalnih demokrata i visokog predstavnika u BiH Paddyja Ashdowna, preuzet će tu funkciju, naveli su iz Kensington palače.

Guardian podsjeća da je Patrick bio sekretar Ashdownu kada je bio u Bosni od 2002. do 2006. godine, a prije nego što se pridružio Kancelariji za vanjske poslove, Komonvelt i razvoj.

Podsjetimo, princ William se vratio redovnim dužnostima, nakon što se jedno vrijeme povukao da bi bi bio uz suprugu Kate Middleton, koja se oporavlja od operacije abdomena.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()