Trišić osuđen na 15 godina za zločine u Bratuncu

Trišić je u oktobru 2019. izručen iz Sjedinjenih Američkih Država, a suđenju mu je počelo u junu 2010. godine

13.12.2023. 13:08
  • Podijeli:
sud_bih_sud bih 2.jpg Foto: Sud BiH

Milan Trišić danas je prvostepenom presudom, koju je izrekao Sud Bosne i Hercegovine, osuđen na 15 godina zatvora za zločin protiv čovječnosti na području Bratunca.

Trišić je proglašen krivim da je kao pripadnik Teritorijalne odbrane, a kasnije Vojske Republike Srpske učestvovao u ubistvima, nestancima i nečovječnim postupanjem na području Bratunca u maju 1992. godine.

Tokom postupka se Trišić branio sa slobode, a Sud je donio rješenjem kojim mu je određen pritvor, javlja Detektor.

Trišić je u oktobru 2019. izručen iz Sjedinjenih Američkih Država, a suđenju mu je počelo u junu 2010. godine.

Na današnju presudu dozvoljenja je žalba Apelacionom vijeću Suda BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()