Zračna akcija turskih snaga na sjeveru Sirije: Uništeno 30 terorističkih ciljeva

Turske oružane snage nastavit će se boriti protiv terorizma s odlučnošću za opstanak i sigurnost svoje zemlje i nacije, kao i u prošlosti, sve dok ne bude uklonjen i posljednji terorist

06.10.2023. 08:49
  • Podijeli:
turske_snage_bombardovanje_anadolija 1-651fa753a3266.webp Foto: Anadolija

Snage sigurnosti Turskee uništile su naftnu bušotinu i skladište koje je koristila separatistička teroristička organizacija PKK u sjevernoj Siriji te ukupno 30 ciljeva, uključujući odgovorne teroriste, objavilo je u četvrtak naveče Ministarstvo odbrane Turske, javlja Anadolija.

Kako bi neutralizirali PKK/YPG i druge terorističke elemente i eliminirali terorističke napade na stanovništvo i snage sigurnosti na sjeveru Sirije te kako bi se obezbijedila sigurnost granica, u skladu sa pravom na samoodbranu koja proizlazi iz članka 51 Povelje Ujedinjenih naroda, iz ministarstva su naveli da su 5. oktobra u 23 sata, po lokalnom vremenu, izvedene zračne operacije protiv terorističkih ciljeva u regijama Tel Rifat, Cizire i Derik u sjevernoj Siriji.

"Zračnim djelovanjem uništeno je 30 ciljeva, uključujući naftne bušotine i skladišta koje je koristila separatistička teroristička organizacija, kao i pećine, bunkeri, skloništa i skladišta za koje se smatralo da se nalaze odgovorni teroristi. Brojni teroristi su neutralizirani korištenjem maksimalne količine domaćeg naoružanja i municije u izvedenim akcijama", navedeno je u saopćenju.

Turske oružane snage nastavit će se boriti protiv terorizma s odlučnošću za opstanak i sigurnost svoje zemlje i nacije, kao i u prošlosti, sve dok ne bude uklonjen i posljednji terorist.

"Tokom ove akcije poduzete su sve mjere opreza kako bi se spriječila šteta nedužnim civilima, prijateljskim elementima, povijesnim i kulturnim dobrima i okolišu", dodano je u saopćenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()