Zgrada ZDF-a u Manjcu evakuisana zbog prijetnje bombom

Prijaetnja se uskoro pokazala lažnom, saopštila policija

23.10.2023. 14:12
  • Podijeli:
nemacka-njemacka-policija-fotopixabay-641d96e242bcd.webp Foto: Pixabay

Zgrada javnog servisa, drugog programa njemačke radiotelevizije ZDF, u Majncu evakuisana je danas ujutro nakon dojave o postavljenoj bombi, ali se prijetnja ubrzo pokazala kao lažna, saopštila je policija.

"Analiza stručnjaka Pokrajinskog ureda za borbu protiv kriminala je pokazala kako nema konkretne opasnosti", saopštila je policija oko sat vremena nakon što je na adresu uprave ZDF-a u Majncu pristigao mail s prijetnjom nakon čega je zgrada s oko 600 zaposlenih evakuisana.

Zgradu su u međuvremenu pretražili i specijalni policijski timovi sa psima tragačima. Prema saopštenju ZDF-a, evakuacija nije uticala na tekući program. Za sada nisu objavljeni detalji prijetnje niti ko iza prijetnje stoji.

Posljednjih dana je u Njemačkoj bezbjednosna situacija zbog rata u Izraelu napeta, a podignut je i stepen zaštite objekata koji pripadaju jevrejskoj zajednici. Na zabranjenim propalestinskim protestima su posljednjih dana u nekoliko navrata napadnuti pripadnici medija. Propalestinske organizacije medijima u Njemačkoj predbacuju jednostrano izvještavanje o sukobu u Izraelu, porenosi Hina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()