Zelenski: Ukrajina ove godine očekuje početak pregovora o pristupanju EU

Evropska unija odobrila je status kandidata Ukrajini u junu prošle godine, čime je započeo iscrpan pravni proces koji bi mogao trajati mnogo godina

04.03.2023. 19:37
  • Podijeli:
Volodimir Zelenski_Foto Reuters-63c94721e169f.webp Foto: Reuters

Ukrajina očekuje početak pregovora o pristupanju zemlje Evropskoj uniji ove godine, izjavio je u subotu predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Na sastanku s predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom u gradu Lavovu, Zelenski je zahvalio zvaničnici EU na podršci Ukrajini i uvođenju sankcija Rusiji, pozivajući na dalje jačanje restriktivnih mjera protiv Moskve.

"Ukrajina radi na tome da što prije završi implementaciju preporuka Evropske komisije i započne pregovore o pridruživanju EU ove godine", rekao je on.

Evropska unija odobrila je status kandidata Ukrajini u junu prošle godine, čime je započeo iscrpan pravni proces koji bi mogao trajati mnogo godina.

Metsola je prenijela Zelenskom podršku EU u ratu protiv Rusije.

"Ponovo zajedno u Ukrajini. Za Ukrajinu. Za Evropu. Za mir. Za slobodu. Za pravdu. Za sve naše ljude", objavila je na Twitteru

Ona se sastala i sa Ruslanom Stefančukom, predsedavajućim ukrajinskog parlamenta, te je izjavila da je "budućnost Ukrajine u članstvu u Evropskoj uniji".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()