Zelenski: Ukrajina i partneri čine sve da Rusija izgubi rat

Ukrajinski partneri šalju artiljeriju

15.02.2023. 22:40
  • Podijeli:

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u utorak da Kijev i njegovi partneri čine sve kako bi Rusija izgubila rat protiv Ukrajine "što je prije moguće".

"Danas je dan još jednog Ramsteina, sastanka grupe za vojnu podršku Ukrajini. Imamo redovne snažne odluke o zaštiti naše zemlje i jačanju naših ratnika", rekao je Zelenski u televizijskom obraćanju u utorak uvečer.

Istakao je da su ukrajinski partneri potvrdili slanje više sistema protivvazdušne odbrane, tenkova, artiljerije i obuke za ukrajinsku vojsku.

U Briselu je u utorak održan deveti sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine (UDCG), saveza 54 države koje podržavaju odbranu Ukrajine kao odgovor na rusku "specijalnu vojnu operaciju".

Američki ministar odbrane Lloyd J. Austin, koji predsjedava grupom, rekao je da su saveznici "jasno stavili do znanja da će podržati samoodbranu Ukrajine na duge staze".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()