Zelenski prisustvovao iftaru s ukrajinskim muslimanskim vojnicima

"Neka nas ovaj naš karakter uvijek osnažuje i usmjerava na dobra djela", istakao je

08.04.2023. 13:02
  • Podijeli:
Zelenski_iftar_foto_The Kyiv Independent-64311abf88be7.webp Foto: The Kyiv Independent

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski prisustvovao je iftaru s muslimanima u vojsci Ukrajine i predstavnicima diplomatskog kora. Poručio je da će to ubuduće biti pravilo u Ukrajini tokom ramazana.

"Danas počinjemo takvu tradiciju za Ukrajinu, iftar na zvaničnom nivou, zajedno sa našim herojima, prisutnim vojnicima muslimanima, zajedno sa Medžlisom krimskotatarskog naroda te predstavnicima cijele muslimanske zajednice Ukrajine", rekao je Zelenski.

Dodao je da se na ovaj način potvrđuje da Ukrajina cijeni svaku osobu i zajednicu te naglasio da je različitost temelj karaktera Ukrajine.

"Neka nas ovaj naš karakter uvijek osnažuje i usmjerava na dobra djela", istakao je.

Zelenski je u ime države zahvalio muslimanima u toj zemlji, ali i svim muslimanima širom svijeta koji žele kao i Ukrajinci mir i zaštitu od zla.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()