Zbog napada na Kongres: U SAD optuženo 1.380 ljudi, 940 osuđeno

On je dodao da napori uloženi u vezi sa napadom predstavljaju jednu od najkompleksnijih i najintenzivnijih istraga u istoriji Ministarstva pravde.

17.04.2024. 19:45
  • Podijeli:
americki-kongres-sad-usa-abaca-pixsell.jpg

Američko Ministarstvo pravde optužilo je više od 1.380 ljudi i osudilo više od 940 njih za krivična djela povezana sa napadom na zgradu Kongresa SAD 6. januara 2021. godine, izjavio je danas državni tužilac Merik Garland.

"Pokrenuli smo krivične postupke i osigurali osuđujuće presude u vezi sa kriminalnim ponašanjem 6. januara, kao i u danima i sedmicama prije napada. Do sada smo optužili više od 1.380 lica i osudili više od 940 njih u vezi sa napadom 6. januara", rekao je Garland tokom svjetočenja u Odboru za aproprijacije u Senatu Kongresa SAD.

On je dodao da napori uloženi u vezi sa napadom predstavljaju jednu od najkompleksnijih i najintenzivnijih istraga u istoriji Ministarstva pravde.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()