Zatražena hitna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a

U zračnom napadu na bolnicu poginulo je najmanje 500 Palestinaca saopćile su zdravstvene vlasti u opkoljenoj enklavi.

17.10.2023. 22:56
  • Podijeli:
vijece-sigurnosti-un-anadolija.jpg

Rusija i Ujedinjeni Arapski Emirati zatražili su hitan sastanak Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u srijedu nakon napada na bolnicu u gradu Gazi, rekao je zamjenik ruskog ambasadora u UN-u Dmitrij Poljanski.

“Rusija i UAE zatražili su hitan otvoreni sastanak Vijeća sigurnosti UN-a u srijedu ujutro zbog udara na bolnicu u Gazi”, napisao je Poljanski na svom Telegram kanalu.

U zračnom napadu na bolnicu poginulo je najmanje 500 Palestinaca saopćile su zdravstvene vlasti u opkoljenoj enklavi.

Palestinci su za ovaj napad okrivili izraelsku vojsku, koja je isti demantovala.

"Analiza operativnih sistema IDF-a pokazuje da su teroristi u Gazi odgovorni za raketni napad. Obavještajni podaci iz više izvora, a koje posjedujemo, pokazuju da je Islamski džihad odgovoran za neuspjelo lansiranje rakete (prema Izraelu) koja je pogodila bolnicu u Gazi", tvrde iz IDF-a.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()