Zaplijenjeno više od 820 kilograma kokaina

"U osam odvojenih akcija, osim kokaina, španska policija je zaplenila i 226.500 evra, tri GPS uređaja za praćenje, 13 vozila i brojne druge dokaze", saopšteno je iz policije

17.02.2024. 22:14
  • Podijeli:
zaplena kokaina španija Haciendagob-65cbc08c9c3c0.webp Foto: X/PrintScreen/Haciendagob

Španska policija zaplijenila je u Valensiji više od 820 kilograma kokaina i uhapsila 17 pripadnika "balkanskog kartela" koji imaju kontakte u Latinskoj Americi, Evropi i Dubaiju.

"U osam odvojenih akcija, osim kokaina, španska policija je zaplenila i 226.500 evra, tri GPS uređaja za praćenje, 13 vozila i brojne druge dokaze", saopšteno je iz policije.

Iz policije navode da je organizovana kriminalna grupa, porijeklom iz Albanije, koristila auto-perionicu kao bazu u kojoj su pripadnici grupe dobijali zadatke i instrukcije.

"Grupa je povezana sa međunarodnim krijumčarenjem kokaina na istoku Španije i jedna je od najvećih i najaktivnijih u zemlji", ističu iz španske policije.

Policija je saznala za grupu tokom 2023. godine, kada su otkriveni slučajevi krijumčarenja velike količine kokaina i pranja novca.

Pripadnici "balkanskog kartela" uhapšeni su prošle godine u okviru međunarodne akcije i u Srbiji.

Protiv 20 pripadnika te grupe, koji su uhapšeni u maju 2023. godine, podignuta je optužnica zbog sumnje da su učestvovali u međunarodnoj trgovini sedam tona kokaina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()