Zaharova: Moskva će izgraditi novi svijet, u njemu nema mjesta za NATO

Poruke iz Rusije

03.04.2024. 15:25
  • Podijeli:
marija zaharova - 5 mart 2024 - profimedia-65f1baa7d4738.webp Foto: Profimedia

Rusija je danas, u sedmici kada zapadni vojni savez obilježava 75. godišnjicu svog osnivanja, rekla da se NATO vratio hladnoratovskom mentalnom sklopu.

"Danas, u odnosu prema Rusiji, taj vojni blok se vratio na postavke Hladnog rata", rekla je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova.

NATO nema mjesta u "multipolarnom svijetu" koji Moskva nastoji izgraditi kako bi okončala američku dominaciju, ali ostaje u centru ruske pozornosti, rekla je Zaharova.

Predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je u februaru 2022. invaziju na Ukrajinu kako bi spriječio NATO da se previše približi Rusiji, no taj je rat dao novi polet zapadnom vojnom savezu u koji su naposljetku ušle i Finska i Švedska te je broj članica NATO-a narastao na 32 zemlje.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()