Zabilježen jeziv trenutak u teretani: Na muškarca pala mašina od 150 kilograma

Uznemirujući momenat zabilježila je kamera, a mediji navode da je šansa da ponovo prohoda samo 1 posto

08.08.2023. 15:45
  • Podijeli:
teretana_povreda_foto_YT Cropped-64d24eb9b224c.webp Foto: YouTube/Generation Iron Fitness & Bodybuilding Network

Muškarac iz Brazila zadobio je teške tjelesne povrede nakon što mu je sprava za vježbanje u teretani pala na vrat.

Uznemirujući momenat zabilježila je kamera, a mediji navode da je šansa da ponovo prohoda samo 1 posto.

Redžilanio da Silva (42) sjeo je na klupu tokom treninga da se nakratko odmori kad mu je mašina sa 150 kilograma tegova pala na vrat u petak u teretani u gradiću Žuzairo do Norte.

Na snimku se vide tri muškarca kako brzo skidaju polugu sa njegovih leđa i dozivaju pomoć. Otac troje djece je četiri sata operisan kako bi mu stabilizovao vrat. Ljekari navode da je njegovo stanje stabilno, ali da nema pokretljivost u nogama.

Marija das Dores, sestra povrijeđenog muškarca, izjavila je da njen brat ima pokretljivost u svojim rukama.

Neurohirurg Hoze Кoreja je rekao da su šanse da će ikada ponovo moći da hoda veoma male.

"To mnogo zavisi od stepena povrede u početku i nivoa povratka prethodnih funkcija. Nema ni pokretnih ni osjetljivih elemenata, nažalost, to je najteža povreda koja postoji u smislu neuroloških oštećenja. Vjerovatnoća da će se njegove motoričke funkcije vratiti je statistički manja od 1 posto", rekao je Koreja.

Ljekar je objasnio da je torakolumbalni spoj, koji je prelaz iz grudnog koša u lumbalni region, izgubio koštani kontinuitet.

"Ne dodiruje jednu kost drugom", navodi Koreja.

Mašina je navodno kupljena prije oko dva mjeseca i bila je u odličnom stanju.

Silvina porodica je rekla da su njegovi prijatelji i teretana podijelili cijenu operacije od 7.000 dolara. Otvoren je i nalog na sajtu za kraudfanding kako bi prikupili novac za oporavak.

"Pomolimo se za njegov brz oporavak i da njegov napredak bude blagosloven božijom milošću da povrati kretanje u nogama", poručili su iz porodice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()