Za nastavak rata i krvoprolića: SAD šalju još 400 miliona vojne pomoći u Ukrajinu

IStejt department je istakao u saopštenju da su SAD objavile značajan novi paket naoružanja i opreme za Ukrajinu kao podršku hrabrom ukrajinskom narodu dok brani svoju zemlju od “agresije” Rusije.

10.05.2024. 22:29
  • Podijeli:
džozef džo bajden, 28 april 2024 - profimedia-662df7b89b39d.webp Foto: Profimedia

Predsjednik SAD Džo Bajden odobrio je danas novi paket vojne pomoći za Ukrajinu u iznosu od 400 miliona dolara, saopštila je Bijela kuća.

IStejt department je istakao u saopštenju da su SAD objavile značajan novi paket naoružanja i opreme za Ukrajinu kao podršku hrabrom ukrajinskom narodu dok brani svoju zemlju od “agresije” Rusije.

– Paket od 400 miliona dolara sadrži hitno potrebno oružje uključujući: dodatnu protivvazdušnu municiju za Patriot i Nacionalne napredne raketne sisteme zemlja-vazduh; protivvazdušne rakete Stinger; opremu za integraciju zapadnih lansera, projektila i radara sa ukrajinskim sistemima; dodatne visoko pokretne artiljerijske raketne sisteme i municiju; artiljerijske metke 155 milimetara i 105 milimetara; rakete TOV i državljanin i protivoklopne sisteme AT-4; preciznu vazdušnu municiju; brze rakete protiv zračenja; borbena pešadijska vozila Bredli; oklopne transportere M113; vozila otporna na mine; obalske i riječne patrolne čamce; municiju i granate za malokalibarsko oružje; municiju za rušenje i rezervne dijelove – stoji u saopštenju.

Kao što je Džo Bajden jasno rekao, SAD i međunarodna koalicija koju su okupile nastaviće da stoje uz Ukrajinu u njenoj odbrani slobode, navedeno je u saopštenju Stejt departmenta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()