Washington Post objavio mapu zemalja koje su uvele sankcije Rusiji

Bosna i Hercegovina i Srbija na karti prikazane kao jedine države koja se nisu pridružile restriktivnim mjerama prema Kremlju

23.02.2023. 21:22
  • Podijeli:
mapa_sankcije_screenschot 1-63f7cad9d22f1.webp Foto: Screenschot

Washington Post objavio je tekst u kom se analiziraju globalne podjele u svijetu nastale po izbijanju rata u Ukrajini.

Uz ocjenu da se podjele produbljuju, priložena je karta Evrope na kojoj su prikazane zemlje koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji.

 Na karti su prikazane Bosna i Hercegovina i Srbija kao jedine države koja se nisu pridružile restriktivnim mjerama prema Kremlju.

U petak će biti godinu dana od početka ruske agresije na Ukrajinu, a ove dvije države Zapadnog Balkana, kako navodi američki list, i dalje su jedine na putu ka Evropskoj uniji koje nisu uvele sankcije Rusiji.

Od Srbije se odavno očekuje da uvede sankcije Rusiji, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prije izvjesnog vremena kako se približava trenutak kada će morati uvesti sankcije Rusiji.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da u Bosni i Hercegovini nema odluke za bilo koju vrstu sankcija prema Rusiji.

Kako navodi američki list, samo 33 zemlje u svijetu su uvele sankcije Rusiji, a sličan broj država vojno pomaže Ukrajinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()