Uvijek ima nade: Preživjele spasavaju i poslije 152 sata!

Spašeni životi djevojčice, dječaka i 22-godišnja djevojke

12.02.2023. 11:39
  • Podijeli:
Haci Ahmet spasen djecak foto Anadolija-63e8c0cb3a632.webp Foto: Anadolija

Spasilačke epike u Turskoj ne prestaju da iznenađuju svjetsku javnost pronalascima preživjelih ispod ruševina zgrada u gradovima pogođenim katastrofalnim zemljotresom.

Kako javlja Anadolija jutros je pronađeno više preživjeli, koji su pod ruševinama proveli najmanje 150 sati. Među njima su sedmogodišnji dječak, djevojčica, mlada žena...

Sedmogodišnjak je spašen iz ruševina zgrade u gradu Adiyamanu u turskom Kahramanmarasu, čak 152 sata nakon zemljotresa. Spasilačke ekipe su rano jutros otkrile da se ispod ruševine osmospratnice nalazi živa osoba. Potom su čuli dječiji glas i ubrzali su akciju spašavanja.

Nakon akcije koja je trajala oko sedam sati ispod ruševine su uspjeli spasiti sedmogodišnjeg dječaka Hacija Ahmeta.

Spasioci su s velikim oduševljenjem slavili nakon što je dječak izvučen i spašen. Dječak je nakon ukazane prve pomoći prevezen u bolnicu.

Iz ruševina zgrade u Hatayu spašena je djevojčica, 150 sati nakon zemljotresa.

Turski ministar zdravlja Fahrettin Koca objavio je snimak djevojčice koja je živa izvučena iz ruševina u akciji spašavanja uz poruku: "Uvijek ima nade".

Pripadnici spasilačke ekipe su djevojčicu spasili iz ruševina zgrade u Hatayu, jedne od deset provincija koje su pogođene razornim zemljotresima.

Na jednom od video snimaka se može čuti razgovor djevojčice i zdravstvenih radnika dok je nose na nosilima. Moglo se vidjeti kako se djevojčica tresla od hladnoće. Spasioci su slavili nakon što je djevojčica izvučena i spašena.

U gradu Adiyamanu u turskom Kahramanmarasu, 152 sata nakon zemljotresa, pronađena je 22-godišnja žena. Rabia je izvučena ispod ruševina poslije osam sati rada spasioca, nakon čega je prevezena u bolnicu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()