Upozorenje na cunami u Turskoj, panika na ulicama

Hitna evakuacija

20.02.2023. 20:28
  • Podijeli:
profimedia-0257355623 zemljotres-63ef5252b8ffa.webp Foto: Profimedia

Nakon zemljotresa koji je večeras pogodio Tursku, Evropsko-mediteranski seizmički centar (EMSC) upozorio je na opasnost od cunamija.

Potres je, prema preliminarni podacima, bio jačine 6,5 Rihterove skale, saopštio je Evropsko-Mediteranski seizmološki centar.

Epicentar potresa bio je 20 kilometara zapadno od Antakije u provinciju Hataj i 75 kilometara od sirijskog grada Latakija.

Priobalje bi trebalo da se evakuiše hitno, jer postoji opasnost od cunamija nakon najnovijeg potresa u Hataj, prenosi Telegraf.rs.

Zemljotres je izazvao paniku medju ljudima i oštetio izvijestan broj zgrada, a prema navodima očevidaca osjetio se i u Egiptu i Libanu, navela je britanska agencija Rojters.

Anadolija je izvijestila da se zemljotres osjetio i u Jordanu i Izraelu. Očevici su za Rojters naveli da turski spasilački timovi provjeravaju da li ima povrijeđenih u najnovijem zemljotresu, pišu Nezavisne.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()