Uposlenici Lufthanse stupit će u štrajk upozorenja

Moglo bi biti pogođeno više od 100.000 putnika

05.02.2024. 11:00
  • Podijeli:
Lufthansa_avion_foto_Pixabay.jpg Foto: Pixabay

Uposlenici njemačke aviokompanije Lufthansa 7. februara održat će štrajk upozorenja zbog spora oko plata, javlja Anadolu.

Iz Ujedinjenog sindikata uslužnog sektora (Ver.di) najavljen je štrajk zaposlenih u Lufthansi na aerodromima u Berlinu, Hamburgu, Diseldorfu, Minhenu i Frankfurtu.

"Pretpostavljamo da će 80 do 90 posto rasporeda letova Lufthanse i njenih podružnica biti suspendovano", navedeno je.

Saopćeno je da će štrajk upozorenja početi u srijedu u četiri sata po lokalnom vremenu i da će trajati do 7.10 sati u četvrtak.

Lufthansa je objavila da bi štrajkom moglo biti pogođeno više od 100.000 putnika.

Nastavljaju se pregovori o platama za otprilike 25.000 zaposlenih u Lufthansi, Lufthansa Teknik i Lufthansa Cargo.

Sindikat traži povećanje plata za 12,5 posto. Osim toga, od zaposlenih se traži i bonus od 3.000 eura za kompenzaciju visoke inflacije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()