Ukupnog iznosa 95 milijardi dolara: Američki kongres sutra glasa o paketima pomoći Ukrajini i Izraelu

Republikanci imaju tijesnu većinu u Predstavničkom domu koja je tako mala da je njihov predstavnik Majk Galager odgodio odlazak u penziju.

19.04.2024. 14:41
  • Podijeli:
američki kongres, Kongres SAD, 30 jan 2024 - profimedia-65d4af876b6bf.webp Foto: Profimedia

U Predstavničkom domu Američkog kongresa sutra će se glasati o nacrtu zakona za pomoć Ukrajini, Izraelu i drugim saveznicima, ukupnog iznosa 95 milijardi dolara.

Sve ukazuje na to da će predsjedavajući Predstavničkog doma Majkl DŽonson iznijeti nacrt na glasanje uprkos negodovanju njegovih kolega iz Republikanske stranke.

Republikanci imaju tijesnu većinu u Predstavničkom domu koja je tako mala da je njihov predstavnik Majk Galager odgodio odlazak u penziju.

DŽonson se do sada oslanjao na glasove predstavnika Demokratske stranke za usvajanje nacrta zakona i očekuje se da će slično biti i sutra.

Nacrt zakona o stranoj pomoći je posljednji u nizu sličnih mjera čije je usvajanje u Kongresu pomogao DŽonson, uključujući i dva ogromna paketa i kontroverzno odobrenje saveznih programa za špijunažu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()