Ukrajinske snage objavile video: U jednoj noći pogođeno 11 meta

Uz video u objavi je napisano kako su deset tenkova uništili specijalci iz jedinice SBU-a "Bijeli Vukovi"

19.03.2023. 12:29
  • Podijeli:
Ukrajina_tenkovi_foto_TW-6416011cba777.webp Foto: Twitter/Blog about the war for free Ukraine

Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) objavila je snimak uništavanja čak deset ruskih tenkova i jednog oklopnog vozila i to, kako tvrde, u samo jednoj noći.

Uz video u objavi je napisano kako su deset tenkova uništili specijalci iz jedinice SBU-a "Bijeli Vukovi".

"Naši specijalci centra Specijalnih operacija ‘A‘ uništili su neprijateljsku opremu u pravcu Donjecka.

Također je spaljen i jedan neprijateljski BTR. Tim činom, u jednoj noći uništeno je 11 meta," piše u objavi.

Oleksandar Sirski, komandant Kopnenih snaga Ukrajine i komandant Istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine, kazao je da Rusija napada duž gotovo cijelog istočnog fronta.

"Međutim, Bahmut je još uvijek epicentar neprijateljstava. Borbe za grad se nastavljaju.

Neprijatelj je angažirao sve svoje snage i nastoji probiti odbranu na nekoliko frontova i potpuno okružiti grad”, kazao je Sirski, piše Slobodna Dalmacija.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()