Ukrajinske snage objavile da su tokom jučerašnjeg dana ubili blizu 1.000 ruskih vojnika

Tokom noći nastalvjeni zračni napadi između Ukrajine i Rusije

12.10.2023. 08:00
  • Podijeli:
ukrajina_donjeck_anadolija 1-65040fb589f87.webp Foto: Anadolija

Ukrajinske snage su objavile da su tokom jučerašnjeg dana ubili blizu 1.000 ruskih vojnika, a tokom noći su nastavljeni zračni napadi između Ukrajine i Rusije.

Zrakoplovne snage Oružanih snaga Ukrajine su kazale da su napadnuti dronovima Shahed prilikom čega su zabilježena 33 lansiranja.

"Rusi su lansirali bespilotne letjelice iz sjevernog i južnog pravca: iz Belgorodske oblasti u Ruskoj Federaciji i sa rta Čauda na privremeno okupiranom Krimu", naveli su.

U odbijanje zračnih napada je uključen protivazdušni sistem odbrane, koji je radio u najmanje šest regiona. Uništeno je 28 ruskih dronova Shahed kojima su radili napade.

Tokom jučerašnjeg dana je ubijeno 990 Rusa, a Ukrajina tvrdi da je do sada u ratu stradalo 284.890 ruskih vojnika. Osim toga, ostali su i bez značajne opreme, kao što su najmanje 44 borbena vozila i 31 artiljerijska sistema.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()