Ukrajina: Najmanje dvije osobe poginule, četiri povrijeđene u ruskom raketnom napadu na Zaporožje

Prema podacima Ujedinjenih nacija u ratu u Ukrajini, koji je Rusija započela u februaru 2022. godine, poginulo je više od 9.800 civila i ranjeno više od 17.900

18.10.2023. 11:58
  • Podijeli:
zaporožje_anadolija 1-652faaeb5a54d.webp Foto: Anadolija

Najmanje dvije osobe su poginule, a četiri su povrijeđene u noćnom ruskom raketnom napadu na grad Zaporožje na jugoistoku Ukrajine, saopštili su lokalni zvaničnici u srijedu rano ujutro, javlja Anadolija.

"Na licu mjesta su u toku akcije potrage i spašavanja... Za sada se zna za dvoje mrtvih i četvero povrijeđenih. Još tri osobe se smatraju nestalima”, rekao je Anatolij Kurtev, sekretar gradskog vijeća Zaporožja, u izjavi za Telegram.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na Telegramu je naveo da je pogađena stambenu petospratnica, te da je uništeno osam stanova.

"Moje saučešće svima čiji su članovi porodica i prijatelji poginuli... Zahvaljujem svima koji ne ostaju ravnodušni i pomažu nam da to prevaziđemo", dodao je Zelenski.

Ukrajinska državna služba za hitne slučajeve saopštila je da je 50 stanovnika zgrade evakuisano.

Ruski zvaničnici nisu komentarisali informacije o napadu.

Prema podacima Ujedinjenih nacija u ratu u Ukrajini, koji je Rusija započela u februaru 2022. godine, poginulo je više od 9.800 civila i ranjeno više od 17.900.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()