Ukrajina i Rusija razmijenili po 101 ratnog zarobljenika

Od početka rata prošlog februara Ukrajina obezbjedila oslobađanje 1.762 muškarca i žena

16.02.2023. 19:20
  • Podijeli:
zarobljenici foto Reuters-63ee72f803eb3.webp Foto: Reuters

Rusija i Ukrajina razmijenile su danas po 101 ratnog zarobljenika.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Ukrajina nakon pregovora vratila 101 ratnog zarobljenika, dok je ukrajinski Koordinacioni štab za postupanje sa ratnim zarobljenicima naveo da je u tu zemlju vraćeno 100 vojnika i jedan civil.

"Ruski vojni transportni avion prebaciće zarobljenike u Moskvu radi tretmana i rehabilitacije u medicinskim ustanovima ruske vojske", navodi se u saopštenju, prenio je Reuters.

Šef kabineta ukrajinskog predsjednika Andrej Jermak potvrdio je da su 100 vojnika i jedan civil vraćeni Ukrajini.

Prema njegovim navodima, svi oni su branili opkoljeni grad Marijupolj, prije nego što je pao u ruke ruskih trupa.

Ranije ovog mjeseca ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je rekao da je od početka rata prošlog februara Ukrajina obezbjedila oslobađanje 1.762 muškarca i žena iz ruskog zarobljeništva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()