Uhapšeni zbog vjenčavanja sa djevojčicama

Krše zakon

03.02.2023. 11:39
  • Podijeli:
indija_zena-63dcddd193321.webp Foto: Pixabay

Policija u Asamu je uhapsila više od 1.800 muškaraca zbog vjenčavanja ili dogovaranja brakova sa maloljetnicama, čime je, kako je predsjednik vlade te istočne indijske države Himanta Bisva Sarma danas rekao, počelo kontinuirano suzbijanje te prakse.

Policija je počela hapšenja u četvrtak uveče, a uhapšeni su i ljudi koji pomažu u registraciji takvih brakova u hramovima i džamijama, rekao je Sarma za Rojters.

"Dječji brakovi su primarni razlog za dječju trudnoću, koja je odgovorna za visoku stopu smrtnosti majki i novorođenčadi", rekao je on.

Sklapanje brakova između lica mlađih od 18 godina je nezakonito u Indiji, ali se zakon ne poštuje.

Prema podacima Dječjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF), gotovo 1,5 miliona djevojčica mlađih od 18 godina udaje se u Indiji svake godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()