Uhapšen Igor Strelkov

Igor Girkin zvan Strelkov, bivši agent FSB-a i desni nacionalist, bio je u samom centru zbivanja u Ukrajini

21.07.2023. 13:22
  • Podijeli:
Igor Strelkov twitter-64ba68a844a65.webp Foto: Twitter

Uhapšen je Igor Strelkov, bivši ministar odbrane takozvane DNR, ruske paradržave na istoku Ukrajine, javlja ukrajinski RBC pozivajući se na izvore u agencijama za provođenje zakona i Strelkovljevog advokata.

Strelkovljeva supruga potvrdila je pritvaranje. Prema njenim riječima, uposlenici Istražnog odbora stigli su oko 11.30 sati i odveli njenog supruga u nepoznatom smjeru.

Navodi se i da je supruga rekla da je Strelkov joptužen prema članku 282. Kaznenog zakona Ruske Federacije  koji obuhvaća ekstremizam.

Igor Girkin zvan Strelkov, bivši agent FSB-a i desni nacionalist, bio je u samom centru zbivanja u Ukrajini. Sa grupom naoružanih ljudi stigao je na Krim, gdje su, prema njegovom priznanju, natjerali lokalne zastupnike da glasaju za referendum o otcjepljenju prijeteći im oružjem.

Nakon referenduma napustio je Krim, ali je ubrzo opet ušao u Ukrajinu, ovaj put u Donjecku oblast, ponovno sa skupinom naoružanih ljudi. Njegova ekipa zauzela je upravne zgrade u Slavjansku i proglasila stvaranje DNR-a. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()