Uhapšen general Šamarin, zamjenik šefa ruske vojske

U ruskoj vojsci je u proteklom periodu bilo niz akcija suzbijanja korupcije i prevara, tokom kojih je uhapšeno više vojnih zvaničnika

23.05.2024. 22:54
  • Podijeli:
rusija proba reuters-6637acdb1e9e3.webp Foto: Reuters

U Rusiji je uhapšen general Vadim Šamarin, zamjenik načelnika Glavnog štaba ruskih oružanih snaga i šef Glavne uprave za komunikacije.

Šamarin je priveden u srijedu i odveden u istražni zatvor na ispitivanje, piše ruski list "Izvestija". List je kasnije objavio da je Šamarin priveden zbog sumnje da je primio mito "u posebno velikim razmjerama".

Vijest dolazi dva dana nakon što je ruska državna novinska agencija TASS izvijestila o hapšenju Ivana Popova, bivšeg komandanta 58. armije Oružanih snaga Rusije, osumnjičenog za prevaru.

Istog dana, TASS je prenio izjavu Popovog advokata koji je rekao da će uložiti žalbu na odluku, rekavši da on "ni za šta nije kriv pa ne priznaje krivicu". Rusko Ministarstvo odbrane još nije komentarisalo te izvještaje.

U ruskoj vojsci je u proteklom periodu bilo niz akcija suzbijanja korupcije i prevara, tokom kojih je uhapšeno više vojnih zvaničnika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()