U Španiji se ukida obavezno nošenje maski

Od početka pandemije u ovoj zemlji registrovano oko 14 miliona slučajeva zaraze koronavirusom

03.02.2023. 11:31
  • Podijeli:
covid-maske-pixabay.jpg

- Iz Ministarstva zdravstva je navedeno da će nošenje maski i dalje biti obavezno u bolnicama, domovima zdravlja i apotekama
MADRID (AA) - Nošenje maski, koje se primjenjuje od maja 2020. zbog epidemije COVID-19 u Španiji, od sljedeće sedmice više neće biti obavezno osim u bolnicama, domovima zdravlja i apotekama, javlja Anadolija.

Iz Ministarstva zdravstva saopćeno je da upotreba maski, koja i dalje važi u vozilima javnog prevoza, u optičarskim radnjama, kod stomatologa i ortopeda, od 7. februara više neće biti obavezna.

Iz Ministarstva je navedeno da će nošenje maski i dalje biti obavezno u bolnicama, domovima zdravlja i apotekama, dok će nošenje maski biti obavezno u staračkim domovima samo ako intervenišu medicinske sestre ili kada je riječ o posjetiocima.

Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije COVID-19 u Španiji je registrovano oko 14 miliona slučajeva, a umrlo je 118.000 ljudi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()