U SAD-u od početka godine 484 masovne pucnjave

U zemlji bilo pet masovnih pucnjava samo u prva četiri dana septembra

05.09.2023. 15:20
  • Podijeli:
sad_pucnjave_anadolija 1-64f702210f10d.webp Foto: Anadolija

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od početka godine zabilježene su najmanje 484 masovne pucnjave, što je više nego u istom periodu prošle godine, prenosi Anadolija.

Kako navodi američki "ABC News", podaci Arhive oružanog nasilja (Gun Violence Archive), koja svakodnevno prikuplja slučajeve oružanog nasilja u zemlji iz više od sedam hiljada izvora, objavila je da je u zemlji bilo pet masovnih pucnjava samo u prva četiri dana septembra.

Prema Arhivi oružanog nasilja, do sada su se u 2023. godini dogodile najmanje 484 masovne pucnjave, što je u prosjeku dvije masovne pucnjave dnevno.

Prema podacima Arhive oružanog nasilja, u 2022. je bilo 645 masovnih pucnjava, a 2021. godine 690.

Masovnom pucnjavom se smatraju svi oružani napadi u kojima su najmanje četiri osobe, osim napadača, izgubile život ili su povrijeđene u jednom incidentu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()