U podmornici koja je išla do Titanica ima kisika za manje od 70 sati

Velika akcija na Atlantskom okeanu

20.06.2023. 07:18
  • Podijeli:
podmornica reuters-649136484fb45.webp Foto: Reuters

Na Atlantskom okeanu je u toku velika potražna i spasilačka operacija nakon što je nestala turistička podmornica s pet osoba koja je trebala zaroniti do olupine Titanica.

Američka i kanadska obalna straža traže malu turističku podmornicu s petero ljudi. Kontakt je izgubljen 1 sat i 45 minuta nakon njenog zaranjanja, objavila je američka obalna straža. Operacija se vodi iz Bostona.

Karte za osmodnevno putovanje koje uključuje vožnju brodom do mjesta potonuća Titanica i zaron podmornice na dubinu od 3800 metara koštaju 250.000 dolara.

Među pet osoba u podmornici nalazi se i bogati britanski milijarder biznismen Hamish Harding, direktor kompanije "Action Aviation", prenose agencije. Harding je nedavno objavio na društvenim mrežama da će biti dio ekipe.

"Posada podmornice sastoji se od nekih legendarnih istraživača, od kojih su neki izvršili više od 30 zaranjanja do RMS Titanica od 1980-ih godina", napisao je Harding u objavi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()