U Nizozemskoj zapljenjeno 7,7 tona kokaina

Uhapšeno šest osoba

18.10.2023. 08:12
  • Podijeli:
kokain-reuters-64246d0fb4840.webp Foto: Reuters

Nizozemska policija zaplijenila je 7,7 tona kokaina kod Rotterdama i uhapsila šest osoba.

Uhapšeno je šest muškaraca sjeverno od Rotterdama nakon što su iz kamiona s bananama istovarili najmanje 7,7 tona kokaina.

Počinioci su tri Nizozemca u dobi od 41, 49 i 60 godina, te dvojica Belgijanaca u dobi od 21 i 48 godina, navodi policija i ističe da ne može isključiti mogućnost drugih hapšenja.

Ovo je druga velika pljenidba posljednjih mjeseci nakon što je u julu u luci u Rotterdamu u kontejneru s bananama, koji je stigao iz Ekvadora, zaplijenjeno više od osam tona kokaina.

Carinici su nedavno objavili kako je u prvoj polovini ove godine zaplijenila više od 29.702 kilograma droge, što je više nego u istom periodu prošle godine kada je bilo 22.009 kilograma.

Nizozemska i Belgija, zajedno sa Španijom, spadaju među prve tri zemlje u Evropi za isporuke kokaina uglavnom iz Paname, Kolumbije i Ekvadora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()