U napadu dronom: Stradala tri američka vojnika u Jordanu

Nije poznato zašto protivazdušna odbrana nije uspjela da obori dron.

28.01.2024. 18:50
  • Podijeli:
Tan2023-09-1005321640_0 ruski dron rat u ukrajini AP PhotoEfrem Lukatsky-64fd6421ae7a4.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Tri američka vojnika su poginula, a nekoliko je ranjeno u napadu bespilotne letjelice na snage stacionirane na sjeveroistoku Jordana nedaleko od granice sa Sirijom, rekao je danas američki predsjednik DŽozef Bajden.

"Još prikupljamo podatke o napadu, ali znamo da je djelo radikalnih militantnih grupa koje podržava Iran, a koje dijeluju u Siriji i Iraku", istakao je Bajden.

Američka Centralna komanda potvrdila je da su tri vojnika poginula, a da je 25 ranjeno u napadu dronom na bazu na sjeveroistoku Jordana.

Nije poznato zašto protivazdušna odbrana nije uspjela da obori dron.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()