U Hatay spašeni otac i kćerka, u Adiyamanu dvije sestre

Kada je izvučen ispod ruševina Adnan Ahmad Amir je od spasilaca zatražio dvije šolje čaja

12.02.2023. 12:06
  • Podijeli:
spaseni otac i kcerka foto Anadolija-63e8c741791a9.webp Foto: Anadolija

Spasioci u Hatayu uspjeli su spasiti Sirijca Adnana Ahmada Amira i njegovu četverogodišnju kćerku Emiru Amir, javlja Anadolija.

U 141. satu poslije zemljotresa koji su pogodili jug Turske u ponedjeljak, nakon što je izvučen ispod ruševina sa kćerkicom otac je od spasioca zatražio dvije šoljice čaja.

"Čaj je spreman", odgovorili su mu spasioci.

Ocu i kćerci pružena je medicinska pomoć.

Dvije sestre spašene su u gradu Adiyamanu u turskom Kahramanmarasu, 152 sata nakon zemljotresa.

Pripadnici spasilačke ekipe prvo su spasili iz ruševine 22-godišnju djevojku Rabiju Kirmizi, a pola sata kasnije i njenu sestru, 28-godišnju Elif.

Sestre su nakon prve intervencije prebačene u bolnicu kolima hitne pomoći.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()