U Bagdadu izmjereno čak 50 stepeni Celzijusevih

Iračani se i dalje žale na nestanak struje zbog velikih temperatura. U Bagdadu se dnevno može osigurati prosječno tri do pet sati nacionalne električne usluge

12.08.2023. 17:00
  • Podijeli:
bagdad_vreline_anadolija 1-64d7984901c38.webp Foto: Anadolija

Posljednjih dana Bagdad, glavni grad Iraka, bilježi najtoplije dane, a termometri su danas pokazivali čak 50 stepeni, javlja Anadolu.

Temperature u Bagdadu, koje su u julu u prosjeku bile između 45 i 48 stepeni, danas su poslijepodne porasle do 50 stepeni.

Iračani se i dalje žale na nestanak struje zbog velikih temperatura. U Bagdadu se dnevno može osigurati prosječno tri do pet sati nacionalne električne usluge.

Stanovnici Bagdada dobivaju električnu energiju iz susjednih generatora u zamjenu za novac. Porodice s niskim primanjima ne mogu koristiti ovu uslugu.

Settar Ali, koji prodaje vodu prolaznicima u ulici Alavi u centru Bagdada, rekao je za Anadolu: "Vrijeme je jako vruće i struja je isključena u kući. Unatoč velikoj vrućini, ja sam na ulici kako bih odnio hljeb svojoj djeci i da platim najam kuće, a prodajem vodu prolaznicima. Pokušavam se i sam rashladiti vodom", rekao je Ali.

Iračka meteorološka uprava objavila je da će temperatura zraka ostati na 50 stepeni i više do ponedjeljka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()