Tvrdnje iz Rusije: Ukrajinci pojačali granatiranja naselja u Zaporoškoj oblasti

Ukrajinska raketa pala na višespratnicu Zaporožju tokom protekle noći i u toku je raščišćavanje razrušene zgrade, tvrdi Vladimir Rogov

02.03.2023. 11:23
  • Podijeli:
Raketiranje_Zaporožje_Rat u Ukrajini_Foto Reuters-1665393271065.webp Foto: Reuters

Ukrajinske trupe pojačale su granatiranje naselja u Zaporoškoj oblasti, izjavio je član Glavnog saveta regionalne administracije Vladimir Rogov.

"Intenzitet granatiranja je pojačan. To ukazuje da neprijatelji dobijaju granate. Gađaju Tokmak, Pologe, Vasiljevku. Generalno, gađaju sve mirne gradove i predgrađa do kojih mogu da dobace", rekao je Rogov.

Rogov je saopštio da je ukrajinska raketa pala na višespratnicu Zaporožju tokom protekle noći i u toku je raščišćavanje razrušene zgrade, prenosi "Sputnjik".

Spasioci su ispod ruševina pronašli tijela troje poginulih, a tri osobe su hospitalizovane. Spaseno je 11 osoba, među kojima i jedna trudnica, a evakuisano je 17 stanovnika.

On je naglasio da je desetak stanova potpuno uništeno i da su se srušila tri sprata četvorospratnice.

Rogov ističe da su ukrajinske specijalne službe izvršile masovne racije u gradu Zaporožju u potrazi za proruski nastrojenim građanima, te da kijevski režim pokušava da zastraši stanovnike grada.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()