Trebao biti dopremljen u Hrvatsku: U Grčkoj zaplijenjeno 109 kilograma kokaina

Kontejner je dopremljen iz Perua, a odredište je bila Hrvatska, rekao je jedan od zvaničnika.

28.05.2024. 18:55
  • Podijeli:
zaplena kokaina u sautemptonu, kokain, droga, sautempton - 22 feb 2024 - profimedia-65d86789626f7.webp Foto: Profimedia

Grčke vlasti zaplijenile su više od 109 kilograma kokaina skrivenog u kontejneru sa smrznutim lignjama na brodu u luci Pirej, rekli su policijski izvori.

Kontejner je dopremljen iz Perua, a odredište je bila Hrvatska, rekao je jedan od zvaničnika.

Proizvodnja kokaina u Južnoj Americi porasla je tokom protekle decenije, a balkanski trgovci narkoticima doprinijeli su da se Еvropa pretvori u vodeće svjetsko tržište kokaina.

Grčka je prošle sedmice saopštila da je razbila međunarodnu kriminalnu grupu koja je trgovala kokainom u transportnim kontejnerima iz Latinske Amerike u Еvropu. U istrazi je pomogla i američka uprava za borbu protiv droge.

Desetine plastičnih kesa sa više od 210 kilograma kokaina pronađene su i zaplijenjene u kontejnerima sa smrznutim škampima.

Policija istražuje sve veze sa operacijom od prošle sedmice i sarađuje sa stranim službama u pribavljanju dokaza koji bi mogli da dovedu do hapšenja osumnjičenih, rekli su zvaničnici koji su željeli da ostanu anonimni. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()