Suzavcem na demonstrante u Parizu

Protesti su počeli na Trgu Opera u Parizu, a na ulice grada večeras je izašlo više desetina hiljada demonstranata

13.04.2023. 19:29
  • Podijeli:
Pariz protesti suzavac foto Anadolija 02-64383bb750111.webp Foto: Anadolija

Policija u Parizu upotrijebila je večeras suzavac protiv demonstranata koji se protive kontroverznoj penzionoj reformi, a protesti su prerasli u nerede ubrzo nakon početka, javio je dopisnik RIA Novosti.

Određeni radikalni elementi počeli su da razbijaju izloge banaka i prodavnica i gađaju policajce kamenjem i limenkama sa bojom, a policija je odgovorila suzavcem.

Učesnici protesta nose transparente na kojima,između ostalog, piše - "Loše će se završiti", "Gdje je demokratija?", "Pariz je bijesan". Takođe, čuju se parole - "Makron, ovo je rat!", "Makron, napolje!" i "Borili smo se i pobijedili, borićemo se za penziju sa 60 godina".

Protesti su počeli na Trgu Opera u Parizu, a na ulice grada večeras je izašlo više desetina hiljada demonstranata, javio je dopisnik RIA Novosti.

Ranije u toku dana, emiter BFMTV javio je da je policija upotrijebila vodene topove da rastjera demonstrante u gradu Renu.

Širom Francuske održavaju se dvanaesti protesti protiv kontroverzne penzione reforme, na kojima učestvuje oko 600.000 ljudi, navode vlasti.

Demonstranti su izašli na ulicu dan prije glasanja francuskog ustavnog savjeta o tome da li je reforma u skladu sa aktuelnim nacionalnim zakonodavstvom. Ukoliko zakon bude usvojen, on će stupiti na snagu 1. septembra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()