Sutra pred sudom: Napadač na Fica čeka određivanje pritvora

Fico je danas ponovo operisan i u kritičnom je stanju.

17.05.2024. 21:04
  • Podijeli:
atentator fico reuters-6644d374e423f.webp Foto: Reuters

Napadač na slovačkog premijera Roberta Fica Juraj Cintula pojaviće se sutra pred Specijalizovanim krivičnim sudom Slovačke, rekla je portparol suda Katarina Kudjakova, javio je "Glas Evrope".

Ona je istakla da će sud razmotriti zahtjev tužilaštva za određivanje pritvora Cintuli.

"Tužilaštvo vjeruje da bi optuženi mogao pobjeći i da postoji rizik od kontinuirane kriminalne aktivnosti zbog čega traži zabranu putovanja i pritvor kao mjere prevencije", rekla je Kudjakova.

Cintula /71/ ranio je sa više metaka slovačkog premijera u napadu 15. maja u mjestu Handlova.

Napad se dogodio nakon sastanka Vlade u tom gradu. Fico je danas ponovo operisan i u kritičnom je stanju.

Fico je pogođen u rame, abdomen i kuk.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()