Stravična noć u parku u Berlinu: Dok su jedni grupno silovali 27-godišnjakinju, drugi tukli njenog momka

Šetnja para parkom u noći 21. juna završila je noćnom morom

28.07.2023. 12:28
  • Podijeli:
nemacka-njemacka-policija-fotopixabay-641d96e242bcd.webp Foto: Pixabay

Mlada žena silovana je u parku Gorlitzer u Berlinu, a njen 27-godišnji partner je pretučen.

Osim da je uhapšen 22-godišnjak, policija nije objavila u kojoj je fazi istraga, te šta je sa ostalim muškarcima koji su silovali mladu ženu i pretukli njenog partnera.

Šetnja para parkom u noći 21. juna završila je noćnom morom. Grupa muškaraca silovala je djevojku, a njenog mladića pretukli.

U saopćenju kojeg su objavili u četvrtak istražitelji su napisali kako, dok su jedni silovali 27-godišnjakinju drugi su raznim predmetima tukli njenog mladića koji je oboren ležao na tlu.

Prvi put od napada koji je šokirao cijelu Njemačku, berlinska policija i Ured općeg javnog tužitelja dali su svoje izjave u četvrtak u zajedničkom saopćenju.

Policija dugo šutjela o slučaju

Zajedničkom saopćenju su prethodile brojne kritike jer je policija dugo šutjela o slučaju. No, niti u najnovijem saopćenju nije detaljno pojašnjeno zašto nisu do sada objavili informacije o tom slučaju. Istražitelji su sve pravdali time kako su htjeli zaštiti žrtve te nisu željeli ugroziti istragu.

"Žrtve mogu biti teško traumatizirane zbog čega je policijski i sudski iskaz često težak teret za one koji su pogođeni. Odluku o svjedočenju trebaju donijeti samostalno i bez bilo kakvog utjecaja", stoji u zajedničkom saopćenju policije i Državnog odvjetništva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()