Strašan brodolom kod Italije: Poginulo najmanje 30 migranata

Na plovilu koje je prevozilo migrante nalazilo više od 100 osoba

26.02.2023. 12:08
  • Podijeli:
brodlom_Italija_foto_YT-63fb37a92e250.webp Foto: YouTube/La Nuova Calabria

Najmanje 30 osoba poginulo je blizu istočne obale talijanske pokrajine Kalabrije u brodolomu plovila koje je prevozilo migrante, objavile su jutros ANSA i druge talijanske novinske agencije.

Dvadesetsedam tijela pronađeno je nasukano na obali u mjestu Steccato di Cutro, blizu južnog talijanskog grada Crotone, a nekoliko ih je uočeno u moru, objavila je ANSA dodavši da su tri trupla pronađena i u vodi.

Novinska agencija Adnkronos rekla je da se na plovilu koje je prevozilo migrante nalazilo više od 100 osoba i da ih je otprilike 50 spašeno.

Brod, koji je prevozio migrante iz Irana, Pakistana i Afganistana, udario je u stijene tokom nepovoljnih vremenskih uvjeta, objavio je Adnkronos.

Talijanska obalna straža nije bila odmah dostupna za komentar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()