Stambeni kontejneri iz Katara stigli u Tursku

Brodovi su se usidrili u luci Iskenderun u provinciji Hatay

04.03.2023. 20:24
  • Podijeli:
kontejneri_turska_anadolija 1-64039ac31a1fe.webp Foto: Anadolija

U južnu Tursku u subotu su stigla dva broda sa 396 stambenih kontejnera iz Katara za žrtve zemljotresa.

Brodovi su se usidrili u luci Iskenderun u provinciji Hatay, a guverner Kirklarelija Birol Ekici rekao je novinarima da ulažu velike napore da obnove područje pogođeno zemljotresom, ističući podršku Katara Turskoj u tom procesu.

Naglašavajući važnost kontejnera za vraćanje života u normalu u regionu, Ekici je rekao da je Katar poslao i humanitarnu pomoć i timove za potragu i spašavanje nakon zemljotresa 6. februara u kojima je poginulo više od 45.000 ljudi.

"Uvijek su nas podržavali, želio bih da se zahvalim našoj braći iz Katara na tome", dodao je.

Izaslanik Katara u Ankari šeik Mohammed bin Nasser bin Jassim Al-Thani rekao je da će se nastaviti pomoć njegove zemlje Turskoj i Siriji, koju su takođe pogodili zemljotresi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()