Srušio se grčki avion F-4E Fantom II

U potrazi su angažirane tri letjelice, četiri broda Obalne straže, jedan spasilački brod i dva privatna broda

30.01.2023. 14:25
  • Podijeli:
F-4E Fantom II_foto_Wikimedia-63d7c5465945a.webp Foto: Wikimedia

Grčki avion F-4E Fantom II srušio se u morskom području kod Andravide u južnoj Grčkoj u ponedjeljak ujutro dok je bio na misiji obuke. 

Avion, koji je bio u pratnji još jednog Phantoma, srušio se 25 nautičkih milja južno od aerodroma Andravida.

Prema Proto Themi, dva F-4E bila su u niskom naletu misije i pripadala su 338. eskadrili grčkih zračnih snaga.

Drugi avion s kojim je pali F-4 izvodio vježbu nalazi se iznad područja nesreće i istražuje dok se brodovi i helikopteri kreću prema području iz baze Andravida.

U potrazi su angažirane tri letjelice, četiri broda Obalne straže, jedan spasilački brod i dva privatna broda. Mediji su prenijeli informaciju da su se piloti katapultirali, ali vojska ni ministarstvo odbrane nisu dali zvanične informacije.

Nije jasno kada se avionska nesreća dogodila, odnosno jesu li avioni tek započeli trenažni let ili su ga završili i vraćali se u bazu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()