Spasioci iz BiH ekskluzivno za UNU: Stanje je apokaliptično!

Vade obezglavljena tijela iz ruševina

10.02.2023. 13:53
  • Podijeli:

"Ovdje je apokaliptično stanje. Timovi spasilaca Federalne uprave civilne zaštite (FCUZ) i GSS-a Kantona Sarajevo nalaze se u gradu Hataj, na jugu Turske. Vadimo obezglavljena tijela. Raspoređeni smo u tri  tima. Jedan tim je u bazi da pripremi šatore za smještaj ljudstva i nesmetan rad i boravak", kaže Sabahudin Spahović, član Tima spasilaca FCUZ-a za UNU.

Situacija je kaže teška, scene koje su vidjeli dok su radili tokom noći su, kaže, apokaliptične.

"To vam je kao Armagedon, ne izvlačimo preživjele, sve je u ruševinama, doslovno nema neoštećenog objekta, zgrade su ispucale, potpuno srušene. U ovim momentima teško je pričati o preživjelim ljudima, konstantno se vade mrtva tijela, obezglavljena, izmasakrirana, uslijed urušavanja objekata. Veliki je psihološki pritisak na same spasitelje. Ovo je veliko iskustvo za nas, bez obzira na iskustva, ovo je nešto što niko još nije mogao doživjeti i pretpostaviti", kaže za UNU Spahović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()