Španska policija uhapsila 197 članova bande uz pomoć Europola

Tokom istrage policija je zaplijenila velike količine droge i 4,2 miliona eura u gotovini

22.09.2023. 15:21
  • Podijeli:
španija_policija_anadolija 1-650d92904cf0a.webp Foto: Anadolija

Španska nacionalna policija u petak je saopštila da je uhapsila 197 članova mreže organizovanog kriminala u 29 istraga koje su podržali Europol i Evropska unija (EU), prenosi Anadolija.

Tokom istrage policija je zaplijenila velike količine droge i 4,2 miliona eura u gotovini.

Istraga je uglavnom bila usmjerena na razbijanje kriminalnih mreža koje se bave trgovinom drogom.

Europol je označio pomenute grupe kao veoma utjecajne i spremne da upotrebe nasilje i vatreno oružje kako bi unijeli ogromne količine droge na kontinent.

Među privedenim, 33 su bili bjegunci, od kojih su neki smatrani "izuzetno opasnim", saopštila je policija. Vlasti EU-a su identificirale šestoricu pritvorenika kao “glavne mete”.

Uhapšeni dolaze i iz 34 zemlje, uglavnom evropske, ali i Kanade, Kolumbije, Libana, Maroka, Nigerije, Somalije, Urugvaja i Venecuele.

Oni se sumnjiče za trgovinu drogom, prevaru, pranje novca, seksualne zločine i posjedovanje oružja, navodi se u saopštenju policije.

Tokom istrage, policija je zaplijenila i skoro pet tona kokaina, 1,8 tona hašiša, 1,3 tone marihuane, 3.300 tableta ekstazija, 28 komada oružja i 4,2 miliona eura u gotovini.

Španija je poznata kao jedna od glavnih evropskih ulaznih tačaka za trgovinu drogom, koja se isporučuje iz Južne Amerike.

U međuvremenu, policija je zaplijenila imovinu vrijednu oko 12 miliona eura i zamrznula bankovne račune u vrijednosti od deset miliona eura, koji pripadaju osumnjičenim članovima kriminalne bande.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()