Španiju zahvatio novi toplotni val

Izdato je narandžasto upozorenje za veći dio poluotoka gdje se očekuju temperature do 40 stepeni

07.08.2023. 16:30
  • Podijeli:
španija vrućine leto AP PhotoManu Fernandez via Tanjug-64807d2854b7b.webp Foto: AP PhotoManu Fernandez via Tanjug

Od ponedjeljka Španiju je zahvatio novi toplotni val koji će prema prognozi meteorologa trajati naredna četiri dana i pokrivaće veći dio Iberijskog poluotoka, javlja Anadolu.

Španska meteorološka agencija izdala je u ponedjeljak crveno upozorenje zbog maksimalnih temperatura za Madrid i još neke provincije. Prema prognozi, temperature zraka bi mogle dostizati 42 i 43 stepena Celzijusa u Madridu.

Izdato je narandžasto upozorenje za veći dio poluotoka gdje se očekuju temperature do 40 stepeni.

“U subotu je počeo period rasta temperatura koji će dovesti do epizode visokih temperatura. Ovaj val trajaće vjerovatno od ponedjeljka do četvrtka zahvatajući veći dio poluotoka”, saopćeno je.

Temperature na jugu će se kretati između 42 i 44 stepena, a navodi se da će toplotni val stići i do Kanarskih otoka – španske teritorije u Atlantiku – do sredine sedmice. Od četvrtka pad temperatura očekuje se prvo na sjeveroistoku poluotoka, a temperature će ostati relativno visoke, ali nešto niže nego u danima prije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()